Leírás
Lil Deal kamadó grill – az ideális választás a direkt grillezés szerelmeseinek!
A Lil Deal kamadó kompakt mérete és kialakítása miatt elsősorban direkt grillezésre alkalmas, amikor az étel közvetlenül a parázs felett sül. Ez a grill tökéletes választás, ha gyorsan, magas hőfokon szeretnél steaket, hamburgert, zöldségeket vagy kolbászt készíteni, és szereted a klasszikus, intenzív grillezett ízeket.
Bár a kamadó egyik nagy előnye az indirekt, lassú sütés és barbecue, a Lil Deal kisebb mérete miatt ez a módszer kevésbé ideális, hiszen korlátozott a hőszabályozás és a tér az indirekt zónához. Ezért inkább azoknak ajánljuk, akik a gyors, hatékony és egyszerű direkt sütést részesítik előnyben.
Kompakt méret & könnyű súly – bárhová magaddal viheted!
Ez a kamadó kifejezetten kisméretű, így ideális választás:
-
kisebb kertekbe, teraszokra, erkélyekre,
-
szűkebb családi, baráti körben történő grillezéshez.
Könnyű súlyának és kompakt kialakításának hála egyszerűen mozgatható, így magaddal viheted: lakókocsis utazásra, kempingezni, nyaralóba.
Ezzel a kamadóval nem kell lemondanod a profi grillezés élményéről akkor sem, ha úton vagy.
Akkor most mennyit is fogyaszt egy kamadó?
Természetesen ez nagyon sok tényezőtől függ, de egy Mini méretű kamadó 20-25 Celsius fokos időjárás mellett egy töltet faszénnel 3-4 órát is üzemel, 130 Celsius fokos dóm hőmérsékletet produkálva. Ez természetesen csak megfelelő minőségű faszén használata esetén működik.
Itt van néhány tipp a használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadót biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektor lapot is, ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb.10cm magasságig. Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát, gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes, illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.
Tárolás:
- Ha nem használja a kamadót minden esetben várja meg, hogy kihűljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
Tisztítás:
- A kamadó öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.